Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48fdaaf481068/
Українська правда
Київ

Черновецького "попросять" припинити рейдерські атаки

21.10.2008  13:12

23 жовтня під стінами Київської міськадміністрації відбудеться пікет.

Жителі Голосіївського району виступлять проти рейдерського захвату земельних ділянок та грубого порушення конституційних та майнових прав киян.

Мова йде про 2 земельні ділянки по проспекту Науки 37а  та 42а, повідомляє Орган самоорганізації населення "Академічний".

Перша (площею 0,97га) виставлена на аукціон з продажу землі без будь-яких обговорень з громадою, а також погоджень з Голосіївською районною радою.

Друга (площа - 1га) незаконно віддана в оренду фірмі "Будконсалтінг Інвест" під будівництво багатоповерхового будинку з підземним паркінгом. 

На цій території розмішується двоповерховий будинок, а під землею знаходяться фрагменти системи охолодження реактору, який належить Інституту ядерних досліджень НАН України, говорять активісти.

"Будівництво багатоповерхівки в цьому місці є небезпечним для всього міста. В квітні цього року на СТБ (редакція "За вікнами") давали в ефір сюжет з цього приводу.  Активність Забудовників зменшилась, але зараз стало відомо, що вони знайшли інший спосіб захвату землі під будівництво - купівля  землі, яку вони орендують, включаючи і землю під корпусом 8, що на цій території,  "люди повисають у повітрі"", - заявила Лариса Пальчіковська з ОСН "Академічний".

За її словами, якщо врахувати, що всі означені будинки з 2003 року визнані як фонд "застарілого житла", що підлягає реконструкції, то розпродаж земельних ділянок біля них і під ними  - це пряма рейдерська атака по захвату землі.

За словами Сергія Петренка з ОСН "Академічний" у цьому районі знаходиться 23 житлових багатоповерхових будинки, у яких проживає понад дві тисячі осіб. Будинки збудовані в період з 1949 по 1963 рр. для розміщення науковців Національної академії наук.

На виконання звернень мешканців мікрорайону Голосіївська райадміністрація провела комплексне обстеження будівель мікрорайону. За результатами обстеження Голосіївська райадміністрація визначила мікрорайон таким, що потребує реконструкції.

У період з 2005 по 2007 р. мешканці мікрорайону надіслали понад 9 листів до органів виконавчої влади, організацій та установ, до депутатів усіх рівнів з проханням провести громадські слухання і обговорити перспективи та проекти реконструкції мікрорайону та зупинити локальну забудову.

"На жаль, жодних громадських слухань і до сьогодні по нашому мікрорайону не проведено", - сказав Петренко.

За його словами, будівництво зазначеного комплексу "передбачає знищення зеленої зони, в якій розташовані наші будинки, а це понад дві тисячі дерев та кущів. Передбачається забудувати два спортивні майданчики та дитячий майданчик".

Крім того, наголошують активісти,  за юридичною адресою та адресою, зазначеною на бланках фірми ТОВ "Будконсалтинг-інвест" такої фірми не існує. Протягом двох років проходження коштів по рахунках фірми відсутнє.

"Таким чином, чи не створюється ще один "Еліта-центр", - запитує Пальчіковська.

Активісти закликають не допустити перетворення Києва на бетонного монстра, а зберегти його історичне обличчя.

Пікетування буде відбудеться у четвер о 10:00 за адресою:  вул. Хрещатик, 36.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.