Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48fc5639aa5ae/
Українська правда
Київ

У Києві презентували перший паркомат

20.10.2008  12:58


Фото з сайту КМДА
У столиці почали з'являтися перші паркомати. Їх встановлення на вулицях Києва пояснюють прагненням побороти корупцію.

"Ми починаємо реалізацію програми мера з боротьби із корупцією в Києві. Адже не секрет, що сьогодні паркувальники не додають в міський бюджет понад 50% своєї виручки. Дієвим засобом боротьби з корупційною схемою в паркуванні стануть сучасні паркомати, перший з яких ми сьогодні презентуємо", - сказав перший заступник мера Денис Басс.

За його словами, такий пристрій забезпечує виконання трьох функцій: "Сплата за парковку", "Подовження парковки" та "Розблокування". Крім того, за допомогою паркомату можна поповнити рахунок мобільного телефону.

До кінця року міська влада планує встановити 70 таких паркоматів у центрі міста, а протягом наступного року - ще 500, повідомляє прес-служба КМДА.

Як підкреслив Басс, встановлення таких паркоматів - цілком інвестиційний проект компаній, які займаються розрахунковими операціями мобільного зв'язку. Для міста встановлення паркоматів було безкоштовним.

"Ми лише виділяємо невелику ділянку землі під паркомат та беремо на себе створення спеціальної бригади блокувальників, яка працюватиме з тими недобросовісними водіями, які не сплачуватимуть за паркування", - додав Басс.

За його словами, паркомати будуть обслуговувати до 20 машиномісць. Парковки, де кількість паркувальних місць більша, будуть обладнувати відповідною кількістю таких пристроїв.

"Запровадження нової схеми сплати за паркування передбачає цілковите виключення людського фактору, який породжує корупцію. Тож після реалізації нової процедури за сплату паркування, ми розраховуємо отримувати від блокування, евакуювання та паркування до 200 млн. грн. на рік у міський бюджет", - сказав перший заступник мера.

Басс додав, що наразі вже проведено перші інвестиційні конкурси на будівництво нових підземних паркінгів на вулицях Терещенківська, Прорізна, Городецького, бульварі Лесі Українки. Крім того, профільні служби КМДА проводять постійний моніторинг наземних парковок, в результаті чого планується збільшити необхідну кількість наземних паркінгів у столиці та облаштувати їх.    

Як повідомляє прес-служба КМДА, у 2008 році надходження до місцевого бюджету від послуг паркування збільшились у 10 разів. А за 9 з половиною місяців поточного року за рахунок "паркувальних" операцій місто отримало майже 16 млн. грн.

Щомісяця збільшується кількість користувачів "Мобільного паркування": вже зареєстровано понад 10 тис. водіїв.

"Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.