Черновецький візьметься за безпритульних собак


Міська влада залучатиме іноземний досвід у врегулюванні проблем бездоглядних тварин у Києві.

Про це у п'ятницю заявив столичний мер Леонід Черновецький на зустрічі з керівниками громадських організацій Великобританії, Австрії, Німеччини та України, які спеціалізуються на проблемі захисту прав безпритульних тварин.

За його словами, київська влада приділяє значну уваги проблемі безпритульних тварин у столиці, повідомляє прес-служба КМДА.

"Для забезпечення гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, минулого була затверджена "Київська міська програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2008-2011 роки"", - сказав мер.

Він відзначив, що ця програма базується на ідеї стерилізації і супроводу безпритульних тварин, а також забороні їх вилову з метою знищення. Програмою, крім того, цілком врегульована проблема використання екзотичних тварин з комерційною метою.

За словами Генерального директора Київського зоопарку Світлани Берзіної, питання бездоглядних тварин сьогодні в столиці регулюють спеціально створені комунальні підприємства "Центр ідентифікації тварин" і "Притулок для тварин".

Так, контроль за дотриманням правил утримання тварин, обліку, реєстрації та ідентифікації домашніх тварин покладено на КП "Центр ідентифікації тварин". А КП "Притулок для тварин" здійснює вилов безпритульних тварин, забезпечує їх утримання в притулку, що у  смт. Городянка, та швидке реагування на гострі конфліктні ситуації, пов'язані з перебуванням тварин на території міста тощо.

За перше півріччя цими комунальними підприємствами було виловлено 655 безпритульних тварин, стерилізовано та ідентифіковано 1 тис. 638 тварин.

На базі комунального підприємства "Центр ідентифікації тварин" ведеться єдиний реєстр опікунів безпритульних тварин.

За словами Берзіної, статистика свідчить, що мешканці міста небайдужі до їхньої долі. Згідно з єдиним реєстром "Центру", в столиці нараховується 252 опікуни, з них 45 зареєстровано у 2007 році та 207 - вже у поточному 2008 році.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ