Міліція знову захопила журналістів


У п'ятницю станом на 17.30 міліція затримала 7 журналістів, які були були присутні на акції протесту проти рейдерського захоплення приміщення "Інституту "Республіка".

Про це "Києву" із міліцейської машини по телефону повідомив затриманий редактор сайту "Фінансист".  

Крім нього у "бобику"  Андрій Мовчан із "Газети 24", Вітілій Атанасов з журналу "Фокус", Мілан Ліліч з інтернет видання "Форпост", Олег Геленко з "Інфопорну" та Андрій Манчук з "Газета по-київськи".  

Серед затриманих чимало мирних мешканців - людей, які прийшли на акцію. Журналісти зателефонували помічнику міністра Юрія Луценка Ярославу Мазуркевичу. Він побідкався через таку ситуацію і пообіцяв розібратися.

Як повідомлялося, о 16.00 активісти громадських організацій розпочали акцію протесту проти захоплення депутатом від Партії регіонів приміщення правозахисної організації "Інститут "Республіка".

Понад 20 чоловік увійшли до коридору приміщення, котре попри вивіску "Приймальня народного депутата України" було закрите для громадськості. 

Згодом, за словами активістів, на місце подій прибули озброєні загони міліції. Частина людей залишились всередині, не даючи міліції потрапити до коридору будівлі. В сам офіс активісти не заходили.

За словами активіста "Збережи старий Київ", близько двадцяти офіцерів міліції спостерігали за тим, що відбувається і не втручалися у хід подій.

Як відомо, це вже не перший конфлікт за участю журналістів.

У четвер, 2 жовтня,  на територій Дому звукозапису, що на вулиці Первомайського, 5б, сталася сутичка між місцевими жителями та охоронцями забудовника.

Тоді у результаті сутички постраждало чимало людей, одній жінці зламали носа, іншій - пальці на руці.

Крім того одному з учасників протесту розбили голову, а фотокорреспонентові "Коммерсанта" зламали руку 

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ