На Хрещатику буде пам'ятник Довженку. Фото



Київський завод світлочутливих матеріалів "Фотон" пропонує містобудівній раді Києва встановити скульптурну композицію, присвячену режисерові Олександру Довженку і операторові Данилу Демуцькому.

Про це у четвер заявив доповідач і головний архітектор проекту Андрій Мазур, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

"Проект рекомендується до подальшої розробки, але потрібно розглянути й інші місця розміщення скульптурної композиції", - сказав Мазур.

Проект скульптурної композиції зображає процес зйомок кінофільму "Земля" - режисер картини Олександр Довженко з рупором і його оператор Данило Демуцький з кінокамерою стоять на режисерському помості.

 
Висота композиції - близько 2 м. Автор скульптурної композиції - Володимир Щур.
 

Замовник запропонував 2 варіанти розміщення композиції: один - по вулиці Хрещатик перед фонтанами навпроти вул. Богдана Хмельницького, другий - по вулиці Хрещатик, перед аркою між будинками 23-27. Мазур аргументував вибір місця для розміщення композиції високою відвідуваністю Хрещатика жителями і гостями Києва.

 
 

Серед пропозицій членів містобудівної ради було збільшити масштаб композиції і розмістити її в місцях, пов`язаних з творчою діяльністю Довженка. Крім того, архітектори порадили замовникові провести консультації щодо вибору місця розміщення об`єкта з діячами культури і мистецтва Києва.

Проектною організацією виступила компанія "Архітектурний союз".

Фото з сайту "Архітектурного союзу"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ