Кияни мають розщедритися на евакуатори?


Мостобудівні, освітяни, працівники культури та медики з власного гаманця мають заплатити за нові евакуатори.

Про це заявляє заступник лідера фракції Блоку Кличка Наталія Новак.

За її словами саме у такий спосіб - за рахунок зменшення фінансування "Мостобуду", галузей освіти, культури та здоров'я - влада збирається наповнити бюджет  "Київтранспарксервісу", підприємству, що займається блокуванням коліс та вивозом автомобілів киян.

"Киян таким рішенням хочуть обдурити. Влада хизується начебто збільшенням видатків до бюджету, пропонує нам їх ухвалити. А насправді ці кошти підуть не на розвиток соціально-культурної сфери, а на потреби "Київтранспарсервісу", - заявляє Новак.

Блок Кличка не підтримує зміни до "Програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва на 2008 рік", які на сесії 16 жовтня запропонувала Київська держадміністрація.

За словами Новак, у медицини заберуть 10 мільйонів, з будівництва Подільського мосту  - 100 мільйонів гривень.  Натомість "Київтранспарксервіс"  дадуть 36 мільйонів гривень. Так виглядає новий перерозподіл бюджету від команди Черновецького. Такий грабунок медиків вже загрожує зупинкою роботи столичної  "швидкої", яка через недофінансування перебуває на грані страйку.

"Замість нових транспортних розв'язок та сучасних доріг кияни отримають евакуатори та блокіратори коліс. Саме такі зміни насправді приховані в змінах до програми соціально-економічного розвитку", - говорить заступник лідера Блоку Кличка.

Мерія зобов'язана взятися за проблеми автошляхів відповідно до рішення спеціальної сесії по транспорту і в повному обсязі фінансувати ці витрати, переконані у Блоці.

"Команда Черновецького продовжує ігнорувати ці рішення  та робить ставку на евакуатори. На потреби паркувальників заплановано виділити вдвічі більше коштів, ніж "Київавтодору" на будівництво доріг", - заявляють у Блоці Кличка.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ