Черновецький не дозволить Тимошенко залишити киян без тепла



Фото з сайту КМДА
Безвідповідальність, яку демонструє "Нафтогаз України" і Кабмін, який не виконує власні постанови, можуть спричинити зрив теплозабезпечення будинків киян.

Про це у четвер заявив мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Приводом такої різкої заяви мера стала позиція компанії "Нафтогаз України", яка відмовляється постачати газ підприємствам, що забезпечують теплом жителів міст, якщо вони мають борги.

"Сьогодні ми спостерігаємо ситуацію, коли НАК "Нафтогаз України" вимагає борги у споживачів, не намагаючись зрозуміти, що це за борги та як вони утворилися. Їх пояснення зводяться до того, що "Нафтогаз України" - це комерційна структура, а значить - всі зобов'язані платити, незалежно від об'єму спожитого газу", - сказав Черновецький.  

За його словами, Кабмін ще в квітні видав постанову, у якій визнав свою відповідальність за наявність боргів через зміни цін на газ протягом року.

Проте уряд не компенсував реальних витрат через зростання цін на "блакитне паливо" і повністю самоусунувся від вирішення цього питання, заявив столичний мер.

Він підкреслив, що згідно з указом президента місцевим бюджетам у вигляді субвенцій повинні виділити 2,4 млрд. грн. 

"У київських будинках тепло буде - які б політичні баталії не розгорталися, і як би Кабмін не прагнув ущемити інтереси киян. Я не допущу, щоб питання теплопостачання Києва ставало знаряддям шантажу в руках політиків, які загралися", - заявив Черновецький.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ