Реклама в транспорті подорожчає у 5-6 разів


У столиці підвищують тарифи на рекламу у громадському транспорті. Відповідне розпорядження підписав мер міста Леонід Черновецький.  

За словами заступника мера Дениса Басса, підвищення тарифів збільшить надходження від рекламного ринку до міського бюджету до 150 млн. грн.

Басс також розповів, що мерія ще влітку розпочала вивчати тарифи на рекламні носії в метро та наземному транспорті, повідомляє прес-служба КМДА.

"Комплексна перевірка з цього приводу була проведена нами ще до створення комісії Київради, яка наприкінці вересня почала вивчати актуальні проблеми транспортної галузі. Ще в серпні місяці ми дійшли висновку, що тарифи на рекламу необхідно підвищувати", - наголосив заступник мера.

За його словами, столична мерія нормативно врегулювала це питання і підвищила вартість користування рекламною площею в метро та наземному транспорті у три-чотири рази, а з окремих позицій і в п'ять-шість разів.

"Сьогодні, після проведення серйозних переговорів, київська влада досягла домовленостей як з учасниками ринку реклами, так і з столичним представництвом державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва про те, що тарифи, які не змінювались з 2000 року, будуть й надалі поступово підвищуватись", - сказав Басс.

Він також додав, що новий етап збільшення розпочнеться з наступного року.

"Моментальне ж підняття цін на рекламу у громадському транспорті у 20 разів, як наполягає дехто з київських депутатів, є не лише порушенням законодавства, а й створенням умов для руйнації цього сегменту рекламного ринку, який потім можна буде відновити лише протягом, як мінімум, шести місяців", - зазначив заступник мера.

Разом з тим, він звернув увагу на те, що міська влада не має права миттєво підвищувати тарифи на рекламу в громадському транспорті у десятки разів, як того хочуть представники деяких політичних сил, представлених у Київраді.

"Кожен регуляторний акт повинен пройти низку процедур на правову відповідність перед тим, як його буде прийнято. А згідно діючих норм, пропозиції щодо внесення змін необхідно обговорити з експертами та профільними спеціалістами, учасниками ринку реклами та правниками", - сказав Басс.

Коментуючи заяви у ЗМІ про те, що міська влада не хоче піднімати ціну на рекламу в муніципальному транспорті, він зазначив, що терміни проходження зазвичай становлять 30 днів і більше, тому що кожна цифра має бути ретельно вивчена та обґрунтована.

"Зважаючи на це, в київській мерії вважають, що усі заяви про небажання міської влади підвищувати тарифи на рекламу - безпідставні та мають, скоріше за все, політичний характер", - підсумував заступник мера.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ