У "Київенерго" кажуть, що їм заборгували майже мільярд



Станом на 13 жовтня заборгованість споживачів АК "Київенерго" за електричну та теплову енергію становить 969,5 млн. грн..

Про це заявив голова правління АК "Київенерго" Сергій Тітенко.

Найбільшими боржниками компанії залишаються: комунальне підприємство Управління житлового господарства (борг 496,7 млн. грн.); підприємства життєдіяльності (365,6 млн. грн.); відомче житло (111,3 млн. грн.); ЗБК (47,8 млн. грн.).

"На сьогодні дохід "Київенерго" від реалізації теплової енергії не покриває навіть вартості палива на її виробництво. Це є нонсенс. Так, за підсумками 2008 року витрати на придбання палива складуть орієнтовно 1 млрд. 465 млн. грн., при цьому за її споживання "Київенерго" отримає лише 1 млрд. 407 млн. грн. І це, не враховуючи оплати праці, податків, планових ремонтів та інших зобов'язань компанії", - сказав Тітенко.

За його словами, на сьогодні в Києві діє один з найнижчих в Україні тарифів на теплову енергію для населення. Київський тариф на 57% менший від одеського, на 67% - харківського, на 83% - Івано-Франковського, вдвічі менший від вінницького.

Як відзначив Тітенко, головною проблемою компанії є незадовільний фінансовий стан. Він зумовлений великим боргом споживачів за надані послуги, зобов'язанням компанії перед постачальниками енергоресурсів, кредитні обтяження на суму майже 1 млрд. грн.

"І головне, недофінансування з місцевого бюджету компенсації збитків "Київенерго" від надання послуг з теплопостачання за тарифами, які є нижчими від економічно обґрунтованих", - сказав Тітенко.

Він наголосив, що на 13 жовтня 2008 року Київська держадміністрація компенсувала втрати компанії у сумі 285,8 млн. грн., що становить 61%. Таким чином, КМДА повинна компенсувати з міського бюджету ще 184,3 млн. грн.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ