Черновецький не хоче вирішувати проблеми "елітчиків"?


БЮТ проситиме Київраду підтримати 16 жовтня урядовий проект вирішення проблем постраждалих вкладників "Еліта-Центру".

Про це заявив член депутатської фракції БЮТ у Київраді Сергій Мельник.

За його словами, за 2 тижні від закінчення минулої сесії КМДА не надала депутатам жодних нових документів, які стосуються проблеми забезпечення обманутих інвесторів житлом.

"Нагадаю, ці 2 тижні з часу проведення попередньої сесії виділялись на те, щоб попрацювала робоча група і для депутатів підготували порівняльну таблицю. Вона мала чітко продемонструвати, яка різниця між договором, який пропонує укласти з постраждалими вкладниками "Еліта-Центру" КМДА, і варіантом урядової комісії", - сказав Мельник.

Він також наголосив, що представників БЮТ жодного разу не запросили на засідання робочої групи, і жодних документів не надали.

Мельник нагадав, що різниця між проектами договорів від мерії та урядової комісії полягає у відповіді на запитання, коли і як обмануті вкладники отримають житло.

"Київська держадміністрація пропонує постраждалим від діяльності "Еліта-Центру" підписати з нею договір про сумісну діяльність. Без жодних гарантій того, коли люди отримають житло. Натомість урядовий проект - це договір про переуступку права. Згідно з цим документом, КМДА зобов'язана буде забезпечити житлом постраждалих протягом 3 років. І БЮТ наполягав на підтримці депутатами саме такого порядку відшкодування", - пояснив Мельник.

У таких діях міської влади депутатська фракція БЮТ вбачає небажання команди Черновецького вирішувати проблеми постраждалих вкладників "Еліта-Центру".

Як відомо, причиною, через яку депутати Київради на пленарному засіданні 2 жовтня 2008 р. не ухвалили рішення щодо порядку відшкодування постраждалим "Еліта-Центру", якраз і стала наявність двох запропонованих варіантів договорів.

Тоді депутати вирішили перенести ухвалення рішення на 16 жовтня і виділили 2 тижні на підготовку порівняльної таблиці.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ