У Києві полюють на "капітошок"-здирників


Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно учасників злочинного угруповання на чолі з уродженцем РФ Олександром К.(1965 р.н.). Цей чоловік відомий у кримінальному світі на прізвисько "Капітошка". 

До складу банди також входило двоє киян та уродженець Івано-Франківської області.  Наразі їх усіх оголошено у міждержавний розшук.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС, угруповання "Капітошки" протягом останніх трьох років займалося здирництвом в особливо великих розмірах та рейдерством.

Для цього зловмисники підшукували прибуткові підприємства, штучно створювали майновий спір, в тому числі, через рішення окремих судів Донецької області, фальсифікували документи та здійснювали озброєні напади з метою заволодіння майном.

Зокрема, у березні 2008 року озброєна банда "Капітошки" з використанням незаконних судових рішень, погроз та насильства спробувала захопити столичний торгівельно-офісний комплекс "Веста".

Генпрокуратура за цим фактом порушила відповідну кримінальну справу.  Паралельно конфлікт довкола спроб рейдерського захоплення бізнес-центру 16 жовтня планує розглянути судова палата у цивільних справах Верховного суду України. 

У квітні "Капітошка" та його посіпаки у центрі Києва здійснили напад на адмінбудівлю одного з державних підприємств, що належить Міністерству транспорту та зв`язку України.

Проти зловмисників ГПУ порушила кримінальну  справу через захоплення транспортного підприємства, установи або організації. Також учасникам суспільно-небезпечного ОЗУ інкримінують порушення ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 129 (погроза вбивством), 257 (бандитизм) Кримінального кодексу.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ