Столичні автоперевізники змовилися і накручують ціни?


Антимонопольний комітет України порушив справу за фактом одночасного підвищення приватними автоперевізниками тарифів на проїзд у маршрутних таксі в Києві.

Так, останнім часом в столиці відбувається стале подорожчання вартості проїзду в маршрутках. При цьому перевізники, незважаючи на те, що мають різні витрати та прибутки, підвищують тарифи в залежності лише від дальності поїздки, йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Відтак у Комітету, за попереднім аналізом ситуації, з'явилися підстави вважати, що перевізники вдалися до антиконкурентних узгоджених дій.

На відсутність об'єктивних передумов для існуючого підходу до підвищення вартості проїзду вказує і здешевлення нафтопродуктів у вересні, на яке одностайно не відреагували перевізники. Зокрема, лише за вказаний місяць світові ціни на нафту знизилися на 13%.

За словами виконувача обов'язків голови АМКУ Олександра Мельниченка, постійне подорожчання проїзду в маршрутках зачіпає інтереси більшості киян.

"І ми не можемо стояти осторонь цієї проблеми. Саме тому, Комітет проведе детальне розслідування, яке охопить усіх без винятку столичних перевізників. У разі встановлення неправомірності дій -  підприємці в повній мірі понесуть відповідальність", - сказав Мельниченко.

Крім того, відзначив він, аби подібна ситуація з підвищенням вартості проїзду не виникла в регіонах, територіальним відділенням Комітету доручили негайно здійснити відповідні дослідження на місцях.

"Застерігаю, на підприємців, які хочуть залізти в кишеню українців, чекатимуть жорсткі конкуренційно-фінансові санкції", - зазначив виконувач обов'язків голови АМКУ.

Наразі в столиці працює понад 60 приватних перевізників, маршрутки яких функціонують на 263 маршрутах.

Між тим, як повідомлялося, Комітет вимагає економічного обґрунтування підвищенню тарифів і в комунальних маршрутних таксі КП "Київпастранс".

"Київ"        

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ