"Троїцький" вже майже зрівняли з землею


Демонтаж торгово-розважального центру "Троїцький" перед Національним спортивним комплексом "Олімпійський" практично завершений.

Про це у понеділок під час прес-конференції заявив віце-прем'єр Іван Васюник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Проблеми забудови на площі Троїцькій біля НСК "Олімпійський" в Україні вже не існує. Роботи виконані на 93%. Але вони вже жодним чином не можуть негативно вплинути на процес реконструкції НСК "Олімпійський". День чи два запізнення ні нас, ні УЄФА не будуть турбувати", - сказав Васюник.

Як відомо, замовником виконання робіт з демонтажу ТРЦ визначили Головне управління капітального будівництва Києва.

Роботи з демонтажу "Троїцького" були відновлені 19 липня після того, як Міністерство юстиції відізвало позов у Господарський суд. Тоді було оскаржено угоду між компанією "Юджин" (інвестор будівництва), Київською держадміністрацією і Державним управлянням справами про демонтаж наземної частини ТРЦ.

У той же час уряд підписав із зазначеними компанією і відомствами договір, що врегульовує проблему зносу недобудованої частини. Договір передбачав як компенсацію ТОВ "Юджин" виділення земельної ділянки площею 80 га на території ВДНХ на 49 років в оренду. При цьому КМДА протягом чотирьох років зобов'язалася виплатити ДУСі за цю ділянку 220 млн. грн.

Раніше глава УЄФА Мішель Платіні і комісар ФІФА Герхард Капл письмово повідомили Україну, що НСК "Олімпійський" за результатами інспекції фахівців ФІФА й УЄФА не зможе приймати футбольні матчі Євро-2012 через будівництво поруч ТРЦ "Троїцький", оскільки він у двічі обмежує місткість стадіону.

Київський міський голова Леонід Черновецький заявляв, що роботи з демонтажу наземної частини ТРЦ "Троїцький" перед НСК "Олімпійський" будуть завершені до 15 жовтня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ