Пошурхотіти листям, вдихнути запах хризантем, піти у гольф чи у театр? Ваш вибір!



Фото з www.sunhome.ru

Поки встановилась чудова осіння погода - хоч прохолодна, але суха і сонячна - саме час пошурхотіти листям за містом і відпочити від ритму мегаполіса. Однак якщо Ви все ж таки залишаєтесь у столиці, але ще не знаєте, куди піти - "Київ" пропонує дещо на дозвілля.

Так, уже в п'ятницю у ботанічному саду імені Гришка відкрилася виставка хризантем. Тож у вихідні маєте нагоду вдихнути терпкі пахощі цих осінніх квітів.

Близько шістдесяти сортів, кольорів і відтінків квіток зможуть побачити кияни протягом трьох наступних днів у ботсаду. Чим не альтернатива лісовим прогулянкам?

Фото з http://blog.i.ua/

Родзинкою заходу буде виставка картин київського художника, який протягом року малював свої творіння під враженням квітів ботанічного саду, повідомляє радіо "Київ-ФМ".

"Показуємо людям багато сортів жоржин у зрізі, багато квітучих хризантем, які висаджені в контейнері і в зрізі. Також ми показуємо десь біля 60 картин, дуже яскраві такі, гарні", - каже заввідділу декоративних квітів ботанічного саду ім. Гришка Василь Горобець.

А Національна культурна скарбниця України поповнилася матеріальними свідоцтвами життя Тараса Шевченка і Лесі Українки - коштовні експонати повернули на батьківщину з 15 країн світу: зокрема із США, Великобританії, Росії, Франції, Німеччини, Канади і Польщі.

70 експонатів, які у п'ятницю представили в Національному музеї історії, - зокрема фотографії, листи і документи, - віднині прикрасять Національний музей Тараса Шевченка і фонди його філій.

Значну частину повернених скарбів поціновувачі зможуть побачити від п'ятниці в будинку-музеї Тараса Шевченка.

А для тих, хто полюбляє більш модний і активний спосіб відпочинку - проект "Гольфстрім" запрошує на урочисте закриття Першого турнірного сезону в Київському Голф-Клубі у суботу, 11 жовтня, у селі Гавронщина Макарівського району (Гривневське шосе, 1).

Центральною подією цього дня, як планують організатори, стане турнір "Goodbye Season", у якому візьмуть участь активнейшие гравці сезону-2008. Переможець буде нагороджений ексклюзивним призом від головного менеджера проекту "Гольфстрім" Пітера Чемберлена - поїздкою на всесвітньо відомий турнір "British Open".  Початок турніру - о 10:00.

Крім  того, у програмі заходу передбачені: традиційні для Київський Гольф Клуба тренування й уроки з гольфу; гольф-змагання (у номінаціях "Найближчий удар до лунки", "Найдальший удар"); "barbecue party"; VIP тест-драйв; тематичні конкурси; музичний фестиваль; святкове частування й гігантський торт у якості особливого кулінарного подарунка. Організатори також обіцяють сюрприз від австрійських засновників проекту.

А 10 та 11 жовтня в приміщенні театру імені Івана Франка відбуваються гастролі Чернівецького академічного обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської з виставою Марії Матіос "Солодка Даруся", присвяченої вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

До речі, у суботу, 11 жовтня, об 11:00 на Михайлівській площі також згадуватимуть померлих в роки Голодомору 32-33 років - поминальною акцією "33 хвилини". Протягом саме такого часу молоді люди зачитуватимуть імена загиблих у тій трагедії та свідчення очевидців.

Між тим, значно менш тужну подію пропонують киянам у неділю у клубі "Бочка Хмільна" по вулиці Богдана Хмельницького, 3Б. Там о 21 годині 12 жовтня гурт ODRI зіграє своє перше осіннє шоу "11 пісень / Кращий концерт жовтня".

Як повідомляє Fa-diez.com.ua, це буде перший виступ групи в Києві після тривалої перерви, яка закінчилась незалежним виданням міні-альбому (всі 1000 копій якого абсолютно безкоштовно можна було отримати з рук самих музикантів) і онлайн-презентацією нового відеокліпу "Ангели".

Фото з сайту http://fadiez.com.ua/

Запланована програма концерту окрім вже відомих і абсолютно нових україномовних пісень включає також презентацію нового англомовного матеріалу, релізом якого вже у найближчому майбутньому буде займатись створений ODRI незалежний лейбл ODRIMUSIC. Головним сюрпризом вечора стане запис нового сингла "Acid of Love", взяти участь у якому зможуть усі, хто прийде на концерт. За словами лідера гурту Андрія Гусєва, це буде радикальний поп-запис як для групи так і для української музики в цілому.

А ще ви можете продовжити собі вихідні відпочинком очей на прекрасному вже в будні!

Так, у вівторок, 14 жовтня, у Києві пройде майстер-клас із екібани - її створюватимуть прямо на очах киян. Квіткові шедеври від японського метра дозволять зануритись в традиції і культуру сходу, відчути настрої країни сонця, що сходить. Початок заплановано на 19 годину 14 жовтня.:

"Ямада Міторі буде прямо у залі демонструвати свої експозиції", - говорить співробітник ботанічного саду ім. Фоміна Тетяна Коломієць.

"Вона буде процес показувати, як це все робиться. І всі сидять у залі, всі це дивляться, всі спостерігають - і відповідні будуть іти коментарі. Буде розповідатися по ходу кожної композиції, що вони символізують, які рослини, який стиль. Ці роботи залишаться од середи. В середу ще можна буде прийти, подивитись", - додає Коломієць.

А ще - вже для шанувальників естетики й здоров'я тіла - 16-18 жовтня у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" відбудеться виставка "Estet Beauty Expo 2008". "Кияни зможуть поринути у світ краси та косметологічного мистецтва", - обіцяють нам. 

На виставці свою продукцію та свої послуги представлять більш ніж 450 українських та зарубіжних косметичних компаній. Відвідувачів чекають міжнародні конкурси з перукарського мистецтва та візажу, величезна кількість шоу-програм, показів та майстер-класів зірок індустрії краси. 

Отож обирайте, що вам до душі - і мерщій! Головне - наситити розум і серце позитивними враженнями та енергією руху! І запастись силами та натхненням на подальші дні...

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ