Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48ede6fc22b7b/
Українська правда
Київ

Метро на "Теремки" приїде до 2012

09.10.2008  15:11

Київський міський голова Леонід Черновецький у четвер перевірив хід будівництва дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Либідська" до стації "Васильківська".

Мер побував зокрема на будівництві станцій "Голосіївська" та "Деміївська", інформує прес-служба КМДА.

Черновецький вкотре запевнив, що будівництво метрополітену "є і залишиться пріоритетним завданням для київської влади щодо розбудови якісної та ефективної інфраструктури столиці".

Під час мерського огляду генеральний директор ВАТ "Київметробуд" Володимир Петренко повідомив, що оздоблювальні роботи станційного комплексу "Деміївська" виконані на 90 %. Практично завершена будівельна частина робіт на станції "Голосіївська", розпочаті оздоблювальні роботи.

Також активно споруджується станційний комплекс "Васильківська" - на 30 % тут вже виконано оздоблювальні роботи, на 65 % споруджені тупики за станцією. 

"Вже сьогодні проектується продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії на житловий масив Теремки-3. До 2012 року планується побудувати ще три станції: "Виставковий центр", "Іподром" та "Теремки". Згідно з Генпланом столиці, четверта і кінцева станція на лінії буде збудована біля Кібцентру. Тут же з'явиться і нове депо", - повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він додав, що особливістю будівництва метро на Теремки є специфічні властивості місцевого ґрунту - тут високий рівень ґрунтової води, обумовлений протіканням в межах проведення робіт річки "Либідь".

З цієї причини при будівництві даної ділянки метро використовуються новітні технології: німецькі тунелепрохідницькі комплекси, розроблені спеціально для київських умов.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.