Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48ec878b558cd/
Українська правда
Київ

У центрі Києва з'явиться окреме місто?

08.10.2008  13:12


Фото citytowers.ru
Шевченківський район столиці повинен отримати особливий статус.

Про це у вівторок на прес-конференції заявив голова району Віктор Пилипишин, повідомляє УНІАН.

За його словами, через нинішню систему влади можливості району обмежені. Разом з тим Пилипишин впевнений, що районна влада може ефективніше керувати, ніж міська, але для цього їй потрібно надати більше повноважень.

Виходячи з цього він ініціював проведення експерименту.

"Ми готові Києву та міській владі запропонувати експеримент, щоб зрозуміти, чия ідеологія, чиї підходи для Києва більш конкретні, більш результативні та продуктивні. Ми пропонуємо Шевченківському району надати особливий статус, як це, наприклад, є в Лондоні, в Токіо", - повідомив голова райадніністрації.

Він запропонував передати Шевченківському району максимум повноважень.

"Повноваження по бюджету, тобто залишати Шевченківському району не 1,4%, а 20% коштів; переглянути процедури щодо виділення землі, передати все майно шевченківської громади в район, щоб Шевченківська рада та адміністрація впливали на рішення по забудові, по реконструкції, по ремонтам і т.д. Щоб без районної влади на території району нічого не робилось", - сказав Пилипишин.

Водночас він запропонував у 9-ти інших районах столиці владу централізувати і передати керівництву міста, а через певний час порівняти результати роботи.

"Ми пропонуємо сьогодні меру міста Києва та Київській раді провести експеримент. Давайте поділимось повноваженнями, давайте надамо Шевченківському району особливий статус і порівняємо результати міської влади з монополізацією влади і районної влади, де буде проведений експеримент максимальної децентралізації", - наголосив Пилипишин, зазначивши, що районна влада готова відповідати за результати цього експерименту.

"Ми на себе готові взяти відповідальність. Ми готові, що якщо ми будемо працювати менш ефективно, ми підемо з влади", - сказав він.

На прес-конференції голова Шевченківського району підписав офіційне звернення до мера міста Черновецького щодо проведення референдуму та надання району особливого статусу.

"Місто Київ повинно нашу пропозицію відпрацювати, і якщо ми отримаємо підтримку легітимності своєї ради, голови на референдумі 16-го, ми б хотіли 17 листопада отримати особливий статус", - зазначив Пилипишин.

Як повідомлялося, у липні Черновецький повідомив, що ініціюватиме скорочення кількості районів столиці з 10 до 5. На думку мера, в місті забагато районів і забагато начальників, при цьому не всі з цих начальників є людьми компетентними.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.