Черновецький боротиметься з проблемами на дорогах детекторами


Владнати ситуацію на столичних дорогах допоможе будівництво автоматизованої інформаційної системи керування дорожнім рухом у Києві.

Про це у понеділок заявив заступник мера Денис Басс,  повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, автоматизована інформаційна система керування дорожнім рухом передбачає встановлення на дорогах міста певної кількості одиниць інформаційних табло, керованих дорожніх знаків, детекторів транспорту та метеонагляду.

Тривалість будівництва системи складатиме 1 рік. Проект схвалено спеціалізованою державною експертною організацією "Київдержбудекспертиза".  

"У рамках будівництва системи керування дорожнім рухом на київських автошляхах заплановано встановити 205 комплектів інформаційного електронного табло, 93 комплекти придорожніх станцій, 93 камери відеоспостереження, 333 детектори транспорту, 4 придорожні метеостанції, 180 км волоконно-оптичної мережі зв'язку та 6 волоконно-оптичних кілець", - зазначив Басс. 

Він також підкреслив, що "інформаційна система дозволить на 15-20% підвищити швидкість сполучення, на 20-30% зменшить затримки транспорту, позитивно вплине на екологічну ситуацію в місті (на 13-18% зменшаться шкідливі викиди в атмосферу) та на 10-15% знизить аварійність на автошляхах столиці".  

"Крім того, безпеці руху сприятиме інформація, зібрана за допомогою придорожніх метеостанцій, які оперативно надаватимуть відомості про температуру повітря, вологість, видимість, стан дорожнього покриття, швидкість вітру тощо", - сказав Басс.

Він також відзначив, що відеокамери оперативно виявлятимуть ситуації перед створенням  затору та допоможуть вчасно коригувати рух транспорту, а інформаційні табло сповіщатимуть водіїв про інтенсивність руху, наявність заторів та демонструватимуть інші характеристики транспортного потоку.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ