У столичній підземці подбають про інвалідів


Для людей з обмеженими фізичними можливостями у підземних переходах станцій метро встановлюють візкові з'їзди.

Про це повідомив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА

"Одне з основних завдань влади - створити сприятливі, комфортні умови проживання в місті для всіх верств населення. У першу чергу це стосується людей з обмеженими  фізичними можливостями", - сказав Басс.

За його словами в столиці впроваджується програма "Безбар'єрне середовище".

"Цього року на впровадження програми в столичній підземці заплановано 350 тис. грн. Наразі продовжується робота по облаштуванню підземних переходів станцій метрополітену візковими з'їздами", - підкреслив Басс. 

Він відзначив, що відповідно до затвердженого графіку служба колії, тунельних споруд і будівель КП "Київський метрополітен"  до кінця року облаштує 6 візкових з'їздів  на станціях: "Святошин", "Дарниця" (2 шт.), "Петрівка" 2 (шт.), "Харківська".

Окрім цього, до кінця року для інвалідів з вадами зору  платформи  станцій "Хрещатик", "Лісова", "Либідська", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого" облаштують обмежувальними рельєфними смугами.

Басс додав, що цього року вже встановлено 22 нових гранітних візкових з'їзди на станціях: "Героїв Дніпра", "Республіканський стадіон", "Лук'янівська", "Золоті Ворота", "Лівобережна" (2 шт.), "Академмістечко" (2 шт.), "Святошин" (2 шт.).

А також на станції "Нивки" (2 шт.), "Берестейська" (2 шт.), "Мінська" (2 шт.), "Оболонь" (2 шт.), "Тараса Шевченка", "Республіканський стадіон", "Славутич", "Осокорки". 

Як повідомляє прес-служба КМДА, нині на всіх станціях метрополітену встановлено інформаційні табло, за допомогою яких люди з вадами слуху безперешкодно користуються послугами метрополітену.

На кожній станції працюють резервні ескалатори, котрі за потреби використовуються для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. У середньому за добу працівниками метрополітену перевозиться близько 50 інвалідів.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ