Полігон №5 під Києвом можна з новою силою завалювати сміттям



Полігон твердих побутових відходів №5, що у селі Підгірці, реконструювали. Вже затверджено акт про прийняття в експлуатацію закінченого об'єкта.

Відповідне розпорядження підписав столичний мер Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Роботи на полігоні № 5 розпочалися ще в жовтні 2005 року і тривали до серпня 2008 року.

Загальна вартість робіт склала 76,9 млн. грн. За цей час було збудовано лабораторію радіологічного контролю, котельні, контрольно-пропускний пункт, насосну станцію перекачки фільтрату, ЛЕП, трансформаторну підстанцію, зовнішні та внутрішні інженерні мережі.

Також побудовано цех з очистки фільтрату продуктивністю 400 м. куб. на добу. 

Реконструйовано адміністративно-побутовий корпус, станцію перекачки стоків, очисні споруди дощової каналізації. Закуплено та змонтовано італійське обладнання з переробки фільтрату.  

Крім того, проведено тендер на реконструкцію існуючого обладнання з переробки фільтрату. Вартість робіт - 5,8 млн. грн. Вже визначено переможця, який протягом місяця завершить всі роботи. 

Введення в експлуатацію комплексу з очистки фільтрату дає можливість знешкодити зосереджений в озерах накопичення фільтрат. Наразі його вже зібралося близько 400 млн. кубів.

Нове обладнання дозволить за 3-4 роки повністю його знешкодити. Крім того, на полігоні № 5 планується застосовувати новітні технології з підготовки фільтрату до його очищення, що дозволить у декілька разів підвищити продуктивність і знищити фільтрат раніше, ніж за 3-5 років.

За цією технологією фільтрат проходитиме термічну обробку, після чого залишатиметься сухий осад, який захоронюватиметься на полігоні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ