Блок Кличка проти будівництва офісів над фунікулером


Депутати від Блоку Кличка заявляють, що Київрада не полишає спроб забудови "Володимирської гірки".

"Більшість  спробує не лише протягнути 23 сотки біля фунікулеру для дружини депутата від "Громадського активу Києва" Розалії Бондарської, але й відхопити для неї з сусідньої ділянки ще 0,09 га", йдеться у повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, отримавши 2004 року попереднє рішення про землевідведення, Бондарська за допомогою архітектурного бюро розробила проект житлово-офісного комплексу площею 8,4 тис. кв. м з дворівневим підземним паркінгом.

Офісні приміщення розмістяться на 7 поверхах з боку Боричевого узвозу, а зі сторони пагорбів, де будівля буде нижчою, розмістяться 20 квартир загальною площею 3,9 тис. кв. м.

При цьому, за задумом архітекторів, офісно-житловий будинок матиме кілька входів та підземний паркінг на 25 автомобілів.  Двір з дитячим майданчиком та зонами відпочинку планують розмістити за рахунок довідведення сусіднього майданчика площею в 9 соток.

"Містобудівна рада намагалась протистояти намірам забудови зеленої зони - 2006 року в будівництві було відмовлено. Втім, вже 2008 року ті самі архітектори таки "дали добро", йдеться в повідомленні.

За словами депутата від Блоку Кличка Марії Іонової, "початок будівництва стримують тільки столичні депутати, які поки що не дали згоду на цю скандальну забудову".

"Наразі будівництво біля фунікулеру неможливе, бо від нього до вікон запроектованого будинку - рукою подати. Через це на час будівництва доведеться закривати фунікулер. До того ж, ділянка розташована на   зсувонебезпечному схилі, а сам паркінг врізатиметься в гілку метро. Забудова земель, що є зоною загального користування, також заборонена законодавством: вони відносяться до парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва "Володимирська гірка", - наголосила Іонова.

Блок Кличка вимагає скасувати земельний відвід для будівництва житлово-офісного комплексу біля фунікулеру, що був наданий 2004 року.

Депутати також просять не вносити на порядок денний сесії 2 жовтня чергове рішення про передачу землі біля фунікулеру в приватні руки.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ