Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48e251938135e/
Українська правда
Київ

Блок Кличка проти 4-кратного підвищення цін на проїзд

30.09.2008  19:19

Прикриваючись проектом рішення "Про ситуацію в транспортній галузі міста Києва», більшість Черновецького та "опозиційна" фракція БЮТ протягнули на засіданні Київради рішення про 3-4-кратне підвищення тарифів на проїзд.

Про це заявили депутати Блоку Кличка, після того, як на знак протесту залишили зал засідань Київради.

"Немає жодної гарантії того, що 2 гривні  за поїздку, запропоновані робочою групою під керівництвом лідера фракції БЮТ в Київраді Олександра Зінченка, підуть на розвиток транспортної галузі, а не  будуть розтрачені через недбале господарювання", говориться у повідомленні прес-служби Блоку.

У Блоці Кличка переконані, що комунальні транспортні підприємства до кризового стану довело непрофесійне керівництво.

"Зараз ті самі керівники замість підвищення ефективності своєї роботи, намагається перекрити фінансові діри підвищенням тарифів. Тим часом транспортну галузь вже давно використовують наближені до влади компанії, що отримують рекламні площі та орендують нерухомість за надзвичайно пільговими умовами" заявляють у Блоці.

"Представники нашої фракції працювали в робочій групі з питань транспорту з чіткою позицією - за рахунок фінансової прозорості транспортної галузі захистити киян від надмірного роздування тарифів", - сказав депутат від фракції Олександр Клюс.

Він відзначив, що блокування пропозицій  Блоку Кличка свідчить про те, що "комусь вигідна мутна водичка київського транспорту, де ціни на рекламу "для своїх" занижені  в десятки разів, а мільярдні бюджети на будівництво метро освоюють кишенькові структури".

За словами заступника глави фракції Наталії Новак, "вочевидь, представники БЮТ не розуміють, що більшість Черновецького просто використала їхню політичну силу для прийняття  непопулярного рішення".

"Фактично вони допомогли перекласти на депутатів  відповідальність за встановлення тарифів, що за законом є компетенцією лише мера та міської адміністрації", - сказала Новак. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.