Мерія міста продовжує політику підкупу бідного електорату



Блок Черновецького поряд із підвищенням цін на столичний транспорт запропонував малозабезпеченим видавати безкоштовні проїзні квитки.

За відповідне рішення на сесії Київради у вівторок проголосували 98 депутатів.

За словами депутата від Блоку Черновецького Алли Шлапак, за рахунок міського бюджету пропонується придбання річних проїзних квитків на 2 види транспорту, один з яких метро, для багатодітних сімей, які виховують 3 і більше дітей, для малозабезпечених сімей, а також для людей, що доглядають за інвалідами.

"Таких людей на сьогодні 5942, тобто потрібно 5942 квитки на суму 3 мільйони гривень", - сказала Шлапак.

Крім того, депутати запропонували відшкодовувати за рахунок міськбюджету 50 відсотків вартості річного проїзного квитка для одиноких матерів та сімей, що втратили годувальника.

"Таких людей 33223. Тобто це ще близько 12 мільйонів гривень. Видачу здійснювати не через касу "Киїпастрансу" та "Київського метрополітену", а виключно через Головне управління соціального захисту населення", - сказала Шлапак.

Вана також відзначила, що комунальним підприємствам запропонують виготовити іменні проїзні для таких людей.

Крім того, будуть збережені усі пільгові категорії, які існують на сьогодні.

Буде збережено пільговий проїзд для студентів і учнів загальноосвітніх шкіл. Вони і надалі платитимуть 50 і 25 відсотків вартості проїзного відповідно.

Для освітян, медиків та працівників культурної сфери, середньомісячний сукупний дохід яких за останній місяць, що передує покупці проїзного квитка, не перевищує двократного розміру прожиткового мінімуму, депутати запропонували дозволити комунальним підприємствам реалізовувати річні проїзні квитки з відстрочкою платежу на договірній основі.

Таким чином для проїзних на 1-2 види транспорту відстрочка складатиме квартал, на 3-4 види - півроку.

Як відомо, перед достроковими виборами мера Києва Блок Черновецького прославився тим, що саме від імені столичного градоначальника киянам носили гречку. Згодом Черновецький подбав про свою підтримку серед пенсіонерів та школярів.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ