У столичній галереї киян зустрінуть квітами



Фото надані галереєю "Світлиця"
30 вересня жителі столиці зможуть згадати про сонячне літо і помилуватися чарівними квітами.

Адже у вівторок о 18.00 відбудеться відкриття виставки петриківського живопису Олени Лонської "Квітами до людей", повідомляє прес-служба галереї "Світлиця", де і будуть показані полотна.  

Особливість цього заходу полягає в тому, що Олена Лонська - художник-аматор, інвалід з дитинства. Вона почала малювати по закінченні школи в 1979 році. Малює на папері гуашшю та аквареллю.

Ось такими квітами "розмовляє" з людьми Олена Лонська  

Перша виставка художниці відбулася в 1991 році, відтоді Олена Лонська щорічно брала участь у виставках та конкурсах. В її творчому доробку - понад двісті картин. Нині її роботи зберігаються в приватних осіб у Франції, Британії, Нідерландах, Канаді, Німеччині, Польщі, Росії, Грузії, Туреччині.

Виставка відбудеться в приміщенні Галереї народної творчості та декоративно-ужиткового мистецтва "Світлиця" за адресою вул. Івана Мазепи, 31.

Помилуватися картинами кияни і гості столиці зможуть з 30 вересня по 19 жовтня.

Петриківський живопис - різновид декоративно-орнаментального розпису, для якого характерне зображення великих квітів та тварин, орнаментованих значною кількістю дрібних деталей. Живописна площа зазвичай вміщає два-три великі об'єкти, простір між якими заповнений дуже тонкими лініями, завитками тощо.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ