У Дніпрі "поселиться" підводний човен з музеєм, офісами і паркінгом



Підводний човен. Фото www.submarines.narod.ru
У Києві, на Рибальському острові, пришвартується підводний човен "СС-310". Поява такого плавзасобу, переконані столичні зодчі, лише прикрасить місто і стане черговою родзинкою.

Підводний човен - дружній подарунок Україні від північної сусідки. Поки в Києві готуватимуть для нього майданчик, судно тимчасово прописалося на одній із пристаней Херсона. За два роки плавзасіб перевезуть до столиці.

Щоправда, лише верхню його частину. Увесь корабель не поміститься в Дніпрі, адже сягає вглиб 16-ти (вище п'ятиповерхового будинку) метрів, тоді як фарватер річки - всього 12, повідомляє ТРК "Київ".

Над плавзасобом височітиме ще двадцять два поверхи, які будуватимуть у вигляді двох парусних мачт. В середині, окрім військово-морського музейного комплексу та клубу для моряків, розмістяться офісні приміщення.

Їх на два крила розділить прозорий ліфт, що доправлятиме відвідувачів на останній поверх - у кафе. Сама поїздка у ньому обіцяє відкрити туристам усі принади лівого і правого берегів столиці.  

Будівля також передбачає дворівневий підземний паркінґ на 180 машин. Щоправда, члени містобудівної ради таки запропонували авторам проекту врахувати можливість заїзду на стоянку автобусів для екскурсійних груп. Адже музей може стати родзинкою міста.

Доїжджатимуть до "парусника" з вулиці Електриків, окрім того, великі надії проектувальники покладають на майбутню станцію метрополітену "Суднобудівельну". Здати підводний човен в експлуатацію планують у 2012 році.

За словами начальника ГУ містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Василя Присяжнюка, інвестор, замовник планують побудувати його до Євро 2012. До того часу також планується завершення подільсько-веоскресеньського переходу з будівництвом станції метрополітену, яка зв'яже усіх киян і гостей з цим комплексом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ