На вихідних у Києві оживуть книги



Фото Тараса Клімчака
28 вересня у столиці буде проходити "Жива бібліотека".

Як повідомили організатори, одними з яких виступають громадська організація "Інсайт" та Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні, захід відбудеться в рамках другої частини фотовиставки "Інший погляд", яка складатиметься з робіт Кирила Кислякова. 

Вперше захід відбувся у травні цього року і викликав неабияке зацікавлення як у пересічних громадян, так і у засобів масової інформації.

За словами організаторів, "Жива бібліотека" спрямована на подолання бар'єрів у сприйнятті інших людей - тих, кого називають "меншинами" і хто не вписується у традиційні рамки "звичайності" суспільства.

"Книжки" в бібліотеці - живі люди, представники різноманітних груп, що часто відчувають на собі упереджене ставлення та стереотипний спосіб мислення інших, стаючи жертвами дискримінації та соціальної ізоляції.

Впродовж 6 годин всі бажаючі матимуть змогу побувати в цій унікальній бібліотеці - заповнити картку читача, вибрати собі Книжку та позичити її на обмежений період часу. Протягом цього часу Книжка відповідатиме на будь-які запитання читача.

Серед "Книжок" будуть представлені: людина без стереотипів; лесбійка; гей; біженець; активіст; темношкіра людина; людина, що вживала наркотики; анархо-феміністка; колишня секс-працівниця; історик, що досліджує Київ.

"Жива бібліотека" проходитиме з 11.00 до 17.00 в галереї "ХудГраф", що на вул. Тарасівській, 3.

Вхід вільний.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ