Розпорядження Ющенка виконати не можливо, але Черновецький зможе?


Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що опалювальний сезон у столиці почнеться вчасно, якщо не буде знижене постачання газу.

За його словами, найгострішою проблемою сьогодні є певна залежність регіонів від НАК "Нафтогаз України", який сьогодні масово припиняє постачання газу у зв'язку з заборгованістю підприємств.

"У таких умовах виконання розпорядження президента про достроковий початок опалювального сезону практично неможливе. Заборгованість підприємств за газ перед НАК "Нафтогаз України" сягає 2 млрд. грн. Так, мешканці Харкова, Донецька і Дніпропетровська вже відключені від газу і для них опалювальний сезон може бути зірваний", - сказав Черновецький.

Разом з тим, за словами столичного мера, з усіх міст лише Київ вчасно розраховується з НАК "Нафтогаз України".

Водночас Черновецький сказав, що розпорядження президента буде виконано, "якщо не буде втручатися політика й усілякі нехороші вчинки високих посадових осіб, що відповідають за постачання і транспортування газу на київські об'єкти".

Мер додав, що з 1 січня 2009 року ціна на газ підвищиться зі 178 $ до 400 $, але не сказав чітко, чи будуть підвищуватися тарифи на житлово-комунальні послуги для столичних мешканців.

"Ми спробуємо перекласти усе на юридичні особи", - сказав Черновецький.

Суть такого нововведення, за його словами, полягає в тому, що "за киян будуть платити казино і банки"

Водночас президент вважає вчасними та ефективними дії керівників обласних державних адміністрацій, спрямовані на виконання доручення Глави держави про дострокове підключення опалення у заклади освіти та соціальної сфери.

Він повідомив, що переважна більшість голів ОДА попри всі негаразди у прискореному режимі підготували комунальну інфраструктуру і готові до кінця тижня забезпечити теплом школи, дитячі садки, лікарні.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ