За розповсюдження наркотиків у Києві іранцю "світить" 8 років


Працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Солом'янського райуправління міліції затримали 28-річного громадянина Ірану, який не лише сам вживав наркотичні засоби, а і розповсюджував їх серед інших студентів.

Оперуповноважені дізналися, що у гуртожитку одного зі столичних вищих навчальних закладів деякі студенти арабської національності вживають опій та героїн, повідомляє ЦГЗ ГУМВС України.

За словами керівника ВБНОН Солом'янського РУ столиці Дениса Дятлова, серед студентів-іранців знаходяться деякі сміливці, які, перелітаючи з Ірану до України, серед своїх речей, а також при собі, перевозять наркотики, котрі згодом розповсюджують серед своїх співвітчизників.

Одного з продавців наркотичних засобів солом'янські правоохоронці затримали на проспекті Перемоги. Підозрюваний розповідає, що привіз наркотик для особистого вживання.

Між тим, правоохоронці затримали підозрюваного під час спроби продати наркотик. У 28-річного іранця було вилучено близько 30 грамів героїну у кристалічному вигляді, близько 5 грамів опію-сирцю та 1 грам амфетаміну. Крім того електронні терези для розважування та фасування наркотиків.

Денис Дятлов зазначив, що вилучений наркотик є специфічним і має ірансько-афганську природу. Після перельоту з Ірану до України ціна на наркотик збільшується приблизно у 15 разів.

Наразі проти затриманого порушено кримінальну справу за ознаками статті 307 КК України "... розповсюдження наркотичних засобів...", за якою передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

До речі, на батьківщині затриманого за подібний злочин передбачена смертна кара, і навіть це не зупиняє зловмисників. Життя для них дешевше, ніж зароблені контрабандою гроші.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ