Для кращих митців столиці створили нову премію


З метою підвищення соціальної ролі мистецтва і популяризації здобутків митців міста Києва у столиці затверджено нове Положення про мистецьку премію "Київ".

Згідно з Положенням, мистецька премія "Київ" складається з семи номінацій, повідомляє прес-служба КМДА

Зокрема у галузі кіномистецтва - мистецька премія "Київ" імені Євгена Плужника, у галузі кіномистецтва - премія імені Івана Миколайчика, у галузі музичної композиції - імені Артемія Веделя, у галузі театрального мистецтва - премія імені Амвросія Бучми.

Крім того премія імені Сергія Шишка - у галузі образотворчого мистецтва, премія імені Анатолія Москаленка - у галузі журналістики та премія імені Сергія Колоса - у галузі народного декоративного мистецтва.

Переможців мистецької премії визначає Організаційний комітет, до складу якого входять сім голів Національних творчих спілок України зазначених вище номінацій. А також два представники Головного управління культури і мистецтв КМДА, представник постійної комісії Київради з питань культури та туризму та відомі митці з різних видів мистецтв.

Очолюють Оргкомітет співголови - заступник голови КМДА відповідно до розподілу обов'язків та начальник Головного управління культури і мистецтв КМДА.  

По кожній номінації мистецької премії "Київ" Національні творчі спілки України створюють окремий склад журі, яке і визначає лауреатів премії. Їх імена для попереднього затвердження передаються до Оргкомітету. Остаточне затвердження лауреатів мистецької премії залишається за Київським міським головою. 

Переможцям у кожній номінації вручається диплом, нагрудний знак та грошова премія в розмірі 25 тис. грн. Вручення нагород відбувається під час святкування Дня Києва особисто столичним мером.

"Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ