Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48d79778400d1/
Українська правда
Київ

У Києві ліквідували угрупування, що виробляло наркотики

22.09.2008  16:02

У столиці виявлено та ліквідовано розгалужену злочинну організацію, що діяла на території м. Києва і Вінницької області та спеціалізувалась на виробництві й збуті особливо небезпечного наркотичного засобу - метадону.

Знешкоджено високотехнологічну лабораторію з незаконного виробництва цього наркотику, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

16 вересня співробітники СБУ затримали організатора злочинного угруповання - мешканця Вінницької області, який, використовуючи виробничі потужності одного з підприємств Києва, в лабораторних умовах налагодив виробництво метадону, а також його подальший збут.

До складу злочинної групи з 3 осіб було залучено висококваліфікованого хіміка, який розробив технологію виробництва метадону та здійснював його синтез.

Під час спецоперації співробітниками СБУ з незаконного обігу вилучено біля 2 кг мета дону на суму більше 2,25 мільйонів гривень та велику кількість прекурсорів і хімічного приладдя для синтезу наркотичного засобу.

Спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Вінницькій області як органом дізнання порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого Кримінальним кодексом. Тривають слідчі дії.

"Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.