Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48d75efaaf7d2/
Українська правда
Київ

Інтернет-шахраєві нагадали про несплачені податки

22.09.2008  12:01

Податківці столиці, проводячи моніторинг мережі Інтернет, встановили шахрая, який займався підприємницькою діяльністю з порушенням закону.

Так, приватний підприємець здійснював оптову та роздрібну торгівлю фототехнікою та супутніми товарами через Інтернет, повідомляє прес-служба ДПА.

"Зокрема оголошення щодо продажу цих товарів розміщувалися на популярних сайтах shop.bigmir.net, e-katalog.kiev.ua, pokupaj.com.ua, nadavi.com.ua", йдеться у повідомленні.

Сам бізнесмен перебував на спрощеній системі оподаткування, втім, за результатами аналізу інформації з внутрішніх та зовнішніх джерел виявилося, що підприємець протягом минулого року отримав близько одного мільйона гривень доходу.

Ця сума вдвічі перевищує законодавчо встановлений максимум для "спрощенців" - 500 тисяч гривень. У зв'язку з перевищенням, підприємець мав подати до податкової інспекції декларацію про доходи, отримані за 2007 рік. Після чого сплатити податок з доходів фізичних осіб та отримати свідоцтво платника податку на додану вартість і відповідно сплачувати податкові зобов'язання з ПДВ. Цю норму Закону підприємець проігнорував.

А ще спритник проводив готівкові операції без реєстратора розрахункових операцій, не видавав чеки (а це, крім порушення Закону, ще й відсутність гарантій для пересічних споживачів) та не отримав патент на продаж фототехніки.

Однак, горе-бізнесмену шахраювати завадили столичні податківці. Відтепер йому доведеться сплатити податків та штрафних санкцій на загальну суму близько півмільйона гривень, та перейти на загальну систему оподаткування.

"Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.