Партія регіонів не хоче, щоб Черновецький "перекроїв" Київ


Партія регіонів виступає категорично проти ініціативи відносно скорочення кількості районів.

Про це в ефірі 5 каналу заявив керівник Київського відділення Партії регіонів Василь Горбаль.

"Ми виходимо з прагматичних міркувань: те що буде корисним для міста, ми звичайно будемо підтримувати, а речі, які можуть зашкодити, звичайно ж ні. Це так як ми зараз виступили категорично проти ініціативи відносно скорочення кількості районів", - сказав Горбаль.

За його словами, цей план відкладений, і будуть проведені обговорення щодо більш ефективної моделі управління районами.

Разом з тим політик зазначив, "Київрада зараз працює достатньо ефективно", повідомляє прес-служба Київського відділення Партії регіонів.

"Всі голосування проходять монолітно. Опозиції як такої немає, загалом це і є конструктивна робота усіх фракцій", - сказав Горбаль, додавши, що "високі соціальні стандарти, які запроваджувала команда мера Черновецького були можливі лише завдяки принциповій позиції і співробітництву з Партією регіонів".

Як відомо, у липні Черновецький повідомив, що ініціюватиме скорочення кількості районів столиці з 10 до 5. На думку мера, у місті дуже багато районів і багато начальників, при цьому не всі з цих начальників є людьми компетентними.

29 серпня мер заявив, що має намір провести громадські слухання з питання зменшення кількості районів Києва, однак уже 18 вересня сказав, що проводити референдум не обов'язково. Черновецький пояснив, що наразі він особисто і Київська міська рада мають повноваження з реорганізації районів.

Водночас за оцінками експертів, переважна більшість киян не підтримує ідею механічного скорочення районів міста.

Проти цієї ініціативи Черновецького виступають також Блок Кличка і Блок Юлії Тимошенко в Київраді.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ