Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48d74e3fb5c41/
Українська правда
Київ

Тепло киянам можуть включити раніше

22.09.2008  10:50


Фото www.diary.ru
Заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний вважає, що цього року з огляду на погодні умови опалювальний сезон має розпочинатися раніше, ніж зазвичай.

Про це Безсмертний сказав на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій, присвячену підготовці житлово-комунального господарства до опалювального сезон, повідомляє УНІАН.

Основними темами, що були обговорені з представниками регіонів та профільних міністерств і відомств, стали: підготовка до опалювального сезону котелень, об`єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків; розрахунки областей за спожитий газ, в тому числі підприємствами теплової енергетики.

Окремо було обговорено проблеми, що виникли внаслідок прийняття постанови уряду від 25 квітня 2008 року "Про реалізацію статті 54 Закону України "Про державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України".

[L]Цим документом Кабмін затвердив Порядок перерахування у 2008 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв`язку з невідповідністю їхньої фактичної вартості тарифам, затвердженим органами державної влади чи органами місцевого самоврядування.

Безсмертний спрогнозував, що початок опалювального сезону у кожному регіоні супроводжуватиметься певними проблемами. На такі ж проблеми вказали представники "Нафтогазу України" та Міністерства житлово-комунального господарства.

Заступник глави секретаріату висловився за те, щоб цього року опалювальний сезон було розпочато раніше, зважаючи на погодні умови. Насамперед, йдеться про підключення опалення у школах, дитячих садочках та лікарнях, яке необхідно починати, не чекаючи 15 жовтня.

Безсмертний констатував відсутність чіткої координації між областями та міністерствами, дотичними до підготовки ЖКГ до опалювального сезону. Роль координуючого центру має виконувати в цьому Міністерство житлово-комунального господарства, переконаний заступник глави секретаріату.

Окрім того, він вказав на нераціональність існуючого порядку встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.