Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48d3b85f6f94f/
Українська правда
Київ

Воду з бювета продаватимуть по 40 копійок

19.09.2008  17:34


З метою покращення якості питної води в бюветних комплексах, а також звичайної водопровідної води, планується впровадження на бюветних комплексах блочної водоочисної системи - кіоску-бювету БАВ-2.

За словами начальника ГУ комунального господарства КМДА Михайла Шпарика, якість води в цих кіосках-бюветах буде перевірятися щоденно.

Передбачається, що ці комплекси будуть платними для всіх мешканців, крім пенсіонерів і пільговиків. Один літр води буде коштувати близько 40 копійок, повідомляє прес-служба КМДА.

Найближчим часом в рамках експериментального дослідження планується застосувати зазначені системи на двох бюветних комплексах у Подільському районі.

"Наразі такий бюветний комплекс уже побудовано. Найближчим часом ми плануємо ввести його в експлуатацію. Особливістю цього БАВу є те, що окрім механічної обробки і вугільної очистки, вода буде проходити ще й іонізацію, озонування та знезараження ультрафіолетовим променем", - розповів Шпарик.

Він додав, що протягом 2008 року передбачається побудувати 8 нових бюветних комплексів та здійснити реконструкцію 1 бювету. Крім того, будівництво 2 бюветних комплексів має розпочатися у 2008 році і завершитися у 2009 році.

Відповідно до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва на будівництво бюветів в 2008 році з міського бюджету виділено 1 млн. 934 тис. грн.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.