Жителі столиці можуть залишитися без тепла?



Мерія затримує кошти, призначені на підготовку до опалювального сезону, та не надала звіту щодо використання 35 млн. грн. бюджетних коштів, призначених у 2008 році для фінансування програми енергозбереження.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Блоку Кличка.

У Блоці переконані, що частина Києва може бути не підключена до опалення.

"Частина столиці може бути не підключена вчасно до опалення, як це було у минулому році. Комунальні підприємства, відповідальні за підготовку, не ремонтують основні засоби, а з міського бюджету затримують виплату коштів призначені на підготовку до опалювального сезону", - заявив депутат від Блоку Кличка Іван Плачков.

"Стан інфраструктури жахає: 67% котельних агрегатів, 71% теплових пунктів та 54% трубопроводів відпрацювали термін експлуатації та підлягають заміні. Все ще не затверджено температурний графік теплових мереж АЕК "Київенерго"", говориться в повідомленні.

Депутати переконані, що без графіку неможливо контролювати якість опалення та гарячого водопостачання в місті і кияни знову будуть мерзнути у власних квартирах.

"З бюджету столиці ремонт основних засобів профінансовано тільки на 20-30%. Роботи по заміні морально та фізично застарілого обладнання взагалі не внесено у програму бюджету. І це при тому, що пошкодження теплових мереж після гідравлічних випробувань щорічно збільшуються на 40%", - сказав Плачков.

Як відомо, раніше заступник мера Анатолій Голубченко заявляв, що підключення систем теплопостачання у київських лікарнях і дитсадках розпочнеться 1 жовтня, а до 15 жовтня налагодять стабільне теплопостачання житлових будинків.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ