Черновецький має ліквідувати канали відкачки коштів, а не ділити людей?


Блок Кличка називає наміри  мера Черновецького ввести диференційовані  тарифи на проїзд у метро та наземному транспорті для киян та гостей столиці антиконституційним кроком і порушує права громадян на вільне пересування.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Блоку.

Чергова спроба Леоніда Черновецького поділити мешканців столиці на киян та приїжджих  має нову форму. На цей раз, мер виступив з заявою про необхідність підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті для "не киян"", - говорять депутати Блоку.

Чиновники переконані, що це вже не перша спроба провести антиконституційну ревізію київського населення.

"У травні 2007 Черновецький намагався зобов'язати приїжджих купувати комунальні картки,   у серпні того ж року  - хотів закріпити дітей за районами реєстрації.  А цього року мер знову взявся за дітей "не киян"  - забажав  перерахувати їх у  школах", нагадали у Блоці Кличка.

Основний Закон України, гарантуючи права людини та громадянина, акцентує у вагу на забороні привілеїв чи обмежень "за ознаками... місця проживання" (частина друга ст. 24).

"Приїжджі, які працюють в місті Києві, також сплачують податки із заробітної плати, які надходять до міського бюджету. Отже, частина бюджету складається саме з коштів приїжджих", - заявляє  депутат Блоку Кличка Наталія Новак.

За її словами, некорінне населення Києва не є тягарем для міста, як стверджує мер. Навпаки, це обов'язок Києва, як столиці, бути гостинним містом та надавати послуги не лише киянам, але й мешканцям усієї України, незалежно від того чи працюють вони тут чи просто відпочивають.

"Ми вимагаємо спершу ліквідувати канали відкачки коштів з метрополітену та інших транспортних підприємств через занижені ціни на рекламні площі та оренду - для "своїх" компаній", - говорить Новак.

Тільки після впровадження прозорої схеми фінансування, за її словами, можна ставити питання перегляду тарифів. 

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ