Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48ce86d6a71c7/
Українська правда
Київ

Могилянка стала зоною, вільною від куріння

15.09.2008  19:01


З 1 вересня територію Києво-Могилянської академії оголошено зоною, вільною від куріння. Наприкінці серпня президент НаУКМА Сергій Квіт підписав наказ "Про заборону тютюнокуріння на території НаУКМА".

"Академія відмовляється від згубної звички - відтепер у межах університетських містечок не курять", - йдеться у інформації, яка оприлюднена на офіційному сайті Могилянки.

Літом цього року Президент Києво-Могилянської академії, Сергій Квіт, разом із 100 відомими українцями підписав "Маніфест українців проти куріння", повідомляє прес-центр Коаліції громадських організацій та ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну".

[L]Ще кілька років тому курити на території Академії можна було будь-де. Позаминулого року університет виділив окремі місця на території ВНЗ, де дозволялося курити. Цього року заборона стосується усієї території Академії.  

"З власного досвіду можу сказати, що хоча багато студентів, особливо старших курсів, які звикли курити під стінами Академії, і протестують проти цих заходів, вони є правильними", - каже Альона Мельон, випускниця НаУКМА минулого року, магістр історичних наук.

За її словами, половина студентів, починають курити саме тому, що всі навколо курять, та щоб не почувати себе "білою вороною".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.