Зі столичного заводу вкрали десятки кілограмів золота


Керівництво й працівники ВАТ "Електроприлад", які повернулися 13 вересня на підприємство, були шоковані розгромом унікального й дорогого устаткування, на складах і в адміністративних приміщеннях.

Також на заводі було викрадено десятки кілограмів дорогоцінних металів - паладію та золота, що використовуються при виготовленні надточних пристроїв для літаків, кораблів, танків і підводних човнів, повідомляє УНІАН.

"Все розграбовано, все розбито. Таке враження, що потрапили в кам`яне століття. Важко уявити, що люди могли зробити таке із заводом у нинішній час. Як варвари. Ситуація гірша, ніж після урагану "Катрін" у США", - заявив відразу після повернення на завод голова правління ВАТ "Електроприлад" Юрій Кисляковський.

Він зазначив, що за півроку, "протягом яких на підприємстві орудували російські рейдери, завод жодного разу не працював - у зв`язку з цим прямі втрати державного бюджету становлять близько 6 млн. гривень неодержаних платежів".

Що стосується заводу, то йому завдано колосальних збитків: викрадено десятки кілограмів дорогоцінних металів - золота й паладію, розбито дороге устаткування й верстати, вивезено готові й напівготові прилади, в яких використовуються дорогоцінні метали, вироби і заготівки з кольорових металів, розгромлено адміністративні приміщення, меблі, вікна.

"Точно сказати, яких збитків завдано підприємству, зараз неможливо - з понеділка почнемо проводити інвентаризацію. Але вже зараз із повною упевненістю можу заявити: збитки становитимуть, як мінімум, десятки мільйонів доларів США. Це, якщо нам вдасться відновити технологію, якщо ж ні - то збитки вийдуть на сотні мільйонів доларів", - підкреслив голова правління.

Керівник підприємства сподівається, що через 2-3 тижні заводу вдасться поступово запустити виробництво, проте відбудеться це тільки в тому випадку, якщо вдасться відновити основні технологічні цикли.

За словами Кисляковського, інженерно-технічний персонал підприємства, не зважаючи на шестимісячну перерву, готовий повернутися й приступити до роботи.

Понад 50 співробітників заводу в суботу попередньо оглянули виробничі цехи й інші приміщення. Вони були обурені станом підприємства й розгромом на ньому. Інвентаризацію й відновлювальні роботи почнуть сьогодні, 15 вересня.

На підприємстві нагадали, що в березні 2008 р. група осіб, "сфальсифікувавши протокол попередніх загальних зборів акціонерів, силовим методом узяла під контроль підприємство, виставивши на вулицю легітимне керівництво й позбавивши роботи на більш ніж півроку трудовий колектив".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ