На метрополітен і Київпастранс чекає перевірка



15 та 16 вересня робоча група по вирішенню транспортної кризи в столиці відвідає комунальні підприємства  "Київський метрополітен" та Київпастранс.

Про це у четвер заявив голова робочої групи, лідер фракції БЮТ Олександр Зінченко.

Він запропонував не підходити лінійно до питання про збільшення заробітної плати працівників комунального транспорту через зміну тарифів, а зайнятись аудитом та проблемами ефективності управління транспортними комунальними підприємствами.

"Моя принципова позиція наступна - спочатку абсолютно нова модель управління і фінансування, а потім зміна ціни. Я вважаю, що просто в 2 чи 3 рази підняти тарифи зараз означає на 2-3 роки відкласти вирішення принципової проблеми наведення порядку у галузі", - сказав Зінченко.

За його словами, у такому разі столиця знову залишиться без соціальної картки, без інформаційної нової мережі.

Голова фракції БЮТ відзначив, що можливо суттєво підвищити доходи міського транспорту, не зачіпаючи тарифів. Одним зі способів підвищення доходів транспортної галузі він назвав збільшення частки доходів від непрофільної діяльності - реклами та торгівельних кіосків на території комунальних підприємств.

"Наприклад, чому ціни на рекламну площу у Київському метрополітені втричі нижчі, ніж в Харківському? Невже у столиці менше маршрутів чи вагонів? Ні", - заявив Зінченко.

Депутат звернувся до керівництва Київського метрополітену та Київпастрансу із запитанням, чому динаміка економічних процесів в країні не позначилась на динаміці рекламних угод цих підприємств.

"Сьогодні доходи від реклами складають у метро складають 12% загальних доходів, а за оцінками експертів могли б скласти не менше 20-22%", - сказав голова робочої групи. 

Як повідомлялося раніше, у понеділок працівники київського метрополітену мітингували під будівлею КМДА з вимогою зробити достойними зарплати метрополітенівців, а також підняти тариф на проїзд у підземці до 2 гривень.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ