Екологічної катастрофи в Києві можна уникнути


Реконструкція захисних дамб біля Києва допоможе уникнути екологічної катастрофи.

Так прокоментував недавню заяву екологів керівник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в м. Києві Олександр Прогнімак.

Як відомо, на минулому тижні директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко заявив, що зміна русла Дніпра внаслідок видобутку річкового піску для будівництва котеджів може призвести до катастрофічних наслідків. 

Прогнімак також звернув увагу та те, що у ході екологічної експертизи виникла необхідність проведення реконструкції з наповненням більшості мулових полів Бортницької станції аерації до проектних позначок.

Адже постійне збільшення кількості населення і кількості стічних вод веде до її переповнення. Прогнімак підтвердив занепокоєння екологів, що наслідком цього може бути прорив дамби, а фактично - екологічна катастрофа.

"До моменту, поки зміниться технологія переробки мулу, необхідно забезпечити його безпечну акумуляцію. Тому проектними матеріалами експертизи передбачено нарощування висоти дамб на 2-х ділянках мулових полів з проведенням реконструкції системи подачі мулу та відведення освітленої води, що є екологічно і економічно доцільним у даних умовах", - сказав Прогнімак.

За його словами, проведення реконструкції захисних дамб дозволить тимчасово збільшити термін експлуатації мулових полів №1 і №2  від  5 до 10 років та збільшить їх акумулюючи можливості.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ