"Проїзд у маршрутках небезпечний для життя" - Басс


Халатне ставлення приватних перевізників до життя киян неприпустиме.

Таку думку висловив заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"З початку року на дорогах Києва сталося 24 транспортних пригоди за участю маршруток приватних перевізників. Від халатності водіїв постраждало 45 пасажирів. Днями сталася ще одна ДТП. Таке халатне ставлення до життя киян, їх комфорту та рівня обслуговування неприпустиме", - підкреслив Басс.

За його словами, найближчим часом маломісткі маршрутки, які курсують вулицями міста, буде замінено зручними комунальними автобусами - до кінця 2008 року їх кількість збільшиться на 500 одиниць. Наразі закуплено вже 200 нових комфортабельних автобусів.

"Ми постійно закуповуємо дороговартісний якісний рухомий склад комунального громадського транспорту. У цьому ми досягли кращого результату, ніж за усі 10 років попередньої влади. Кияни уже зараз можуть оцінити новий комунальний транспорт, який зараз курсує на дорогах міста. Це комфортабельні автобуси та тролейбуси", - сказав Басс.

Заступник мера підкреслив,  що поважає роботу тих, хто працює на приватних транспортних засобах, але вони не можуть гарантувати киянам відповідний сервіс та безпеку.

За словами Басса, місто також планує інтегрувати весь громадський транспорт у єдину систему диспетчерського управління транспортом.

А для забезпечення нормального курсування автобусів та тролейбусів на дорогах міста наразі виділяються окремі смуги для громадського транспорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ