У Києві шукатимуть дітей і не дозволять прогулювати уроки



Служба у справах дітей виконавчого органу Київради спільно з кримінальною міліцією у справах дітей ГУ МВС України в м. Києві розпочинає цілодобові загальноміські профілактичні рейди "Діти вулиці" та "Урок".

Про це розповів начальник служби у справах дітей Микола Кулеба, повідомляє прес-служба КМДА

Головна мета проведення профілактичних рейдів - запобігання дитячій бездоглядності, зміцнення правопорядку серед дітей в столиці, соціальний захист дітей, які потрапили у складні життєві обставини.

З кінця 2006 року Службою у справах дітей в місті Києві систематично проводяться цілодобові профілактичні рейди "Діти вулиці", які проходять почергово в кожному районі міста.

Цьогорічні рейди пройдуть 10-12 вересня одночасно в усіх районах столиці на всіх напрямках. 

Так, наприклад, метою рейду "Урок" є не допустити прогулювання дітьми навчання без поважної причини. Спеціалістами Служби у справах дітей та кримінальної міліції у справах дітей одночасно в усіх районах міста Києва будуть відвідані комп'ютерні клуби та зали ігрових автоматів.

Крім того, будуть виявлятися діти, які перебувають на вулиці у навчальний час. Після чого здійснюватиметься відповідне реагування: повідомлення закладу освіти та батьків.  

У ході рейду "Діти вулиці" будуть перевірені місця можливого перебування безпритульних та бездоглядних дітей (вокзали, ринки, підвали, горища, станції метрополітену та прилеглі до них території).

Виявленим дітям буде надана відповідна допомога. Названі рейди також допоможуть виявити дорослих, які використовують дітей у жебрацтві.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ