У Києві з'явився автобус з кондиціонером



Фото kievbus.info
У вівторок столичний мер Леонід Черновецький презентував 21 новий найсучасніший автобус та тролейбус.

Як повідомляє прес-служба КМДА, це автобуси європейського зразка: комфортабельні "Богдани", ЛАЗи та МАЗи. Серед них один автобус, який окрім супутникової системи навігації та відеокамери, оснащений і кондиціонером. Автобус пройшов тестування мікроклімату, наступного сезону столична влада придбає 100 автобусів з кондиціонерами.

Як повідомив Леонід Черновецький, 12 автобусів сьогодні відразу вирушають на новий експрес-маршрут "вул. Смілянська - площа Льва Толстого". На 10 нових тролейбусів збільшиться рухомий склад маршрутів № 8 і 17, які тепер подовжено і вони прямуватимуть до площі Л.М.Толстого.

"До кінця 2008 року автопарк столичного комунального транспорту збільшиться на 500 автобусів, зокрема, 200 одиниць уже придбано, а 300 буде закуплено до кінця року", говориться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, до кінця 2009 року планується повністю прибрати небезпечні маршрутки з міста. У Києві курсуватиме лише комфортний і сучасний пасажирський транспорт. Для цього столична влада розробила нові умови конкурсу для перевізників.

Згідно з новими вимогами термін експлуатації транспортних засобів, що функціонуватимуть на маршрутах громадського транспорту, не має перевищувати 5 років, а самі автомобілі повинні бути обладнані кондиціонерами, відеокамерами і навігаційними системами та мати місця для 21 пасажира.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ