Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48c51a4b00b41/
Українська правда
Київ

Влада знищує МАФи, щоб підприємці дотримувалися закону?

08.09.2008  15:27


Фото з сайту КМДА
Заступник мера Володимир Головач заявив, що політика міської влади з упорядкування розміщення МАФів у Києві не має характеру боротьби з малим підприємництвом.

Міська влада, в першу чергу, прагне захистити киян від небезпеки, яку несе незаконне функціонування МАФів, та змусити підприємців дотримуватися закону, повідомляє прес-служба КМДА.

"Сьогодні ми маємо достатньо прикладів для того, щоб кожен усвідомив, що незаконна робота МАФів надто небезпечна і не може бути допущена в майбутньому. Недотримання санітарних вимог у кіоску з продажу шаурми поблизу метро "Лісова" спричинило отруєння десятків покупців, чимало киян постраждало також від вибуху газу у МАФі Святошинського району", - сказав Головач.

Він також відзначив, що влада докладає максимум зусиль, щоб навести лад у цій сфері малого бізнесу.

"Ми не можемо допустити розташування кіосків на інженерних мережах, під шляхопроводами чи у місцях, де їхнє розташування унеможливлює евакуацію людей в разі виникнення небезпеки. Зокрема, перед входами у метрополітен тощо", - зазначив Головач.

[L]Він наголосив, що підприємці мають зрозуміти, що київська влада діє в інтересах киян. Врахування побажань мешканців міста, які і формують попит на продукцію у МАФах, повинно стати тією рушійною силою, яка допоможе приватним підприємцям розвинути свій бізнес.

"І державні органи, які захищають підприємців, і об'єднання підприємців мають не чинити опір міській владі у наведенні порядку, а пояснити підприємцям, що і закон, і вимоги киян повинні виконуватися. Незважаючи на опір, який зараз чинять власники МАФів, ми сподіваємося, що вони зрозуміють, що підвищення якості їхніх послуг спричинить, в першу чергу, процвітання їхнього бізнесу", - зазначив заступник мера.

Головач відзначив, що Київ - європейська столиця, тому і зовнішній вигляд, і якість товарів і послуг МАФів мають відповідати вимогам Європи.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.