У Черновецького розказали, через кого в столиці затори



Фото andreyegorov.com
Перший заступник мера Денис Басс зазначив, що ряд архітекторів, які зараз критикують міську владу за транспортні проблеми, є, власне, авторами проектів, що спричинили виникнення цієї ситуації.

"Скажімо, про що думали архітектор та члени містобудівної ради, коли розглядали проект реконструкції Майдану Незалежності? У європейських містах під такими площами будують підземні паркінги, а у нас намурували торгівельні комплекси чи навіть цілі базари, як, наприклад, "Метроград". Це яскраво свідчить про те, що усі транспортні проблеми, від яких зараз страждають кияни, спричинені великою мірою безвідповідальною містобудівною політикою попередньої влади, а також містобудівної ради", - сказав Басс.

За його словами, будівництво офісів у центральній частині міста та їх відсутність у спальних районах перетворили автомагістралі Києва у суцільні затори в годині пік, повідомляє прес-служба КМДА. 

Як відзначив заступник мера, новий генплан покликаний вирішити питання заторів шляхом передбачення раціонального розташування торговельно-офісних об'єктів, розвитку офісної складової у спальних районах та,  в першу чергу, будівництва ряду розв'язок, підземних паркінгів та інших транспортних об'єктів. 

"Розробники нового Генплану врахують реальну кількість населення міста, що допоможе правильно розрахувати та спроектувати розвиток транспортної та соціальної інфраструктури міста. Ми уже зараз інтенсивно розвиваємо транспорту інфраструктуру міста, будуючи нові дороги та мости, реконструюючи та розширюючи існуючі", - сказав Басс.

За його словами, важливим кроком до подолання проблеми сполучення правого та лівого берегів Дніпра буде впровадження міської електрички, яка кільцем охопить місто.

Як повідомлялося, мер Леонід Черновецький звернувся з листами до мерів 20 міст з пропозицією залучити провідних фахівців до роботи з розробки Генплану Києва.

Втім згідно з законом "Про правила забудови м. Києва", "забудова територій міста Києва здійснюється відповідно до Генерального плану розвитку міста Києва ..., затвердженого рішенням  сесії  Київради".
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ