Влада "русанівцям" виплачує компенсації, але люди їх не отримують?


Заява від міськвлади про те, що жителі Русанівських садів уже почали отримувати компенсацію за свої ділянки, пролунала ще тиждень тому. 

Однак, за словами голови правління СТ "Русанівські сади" Андрія Махова, ні офіційно, ні неофіційно не надійшли підтвердження, що почали виплату компенсацій, пише "Газета по-київськи".

"Грошей ніхто не бачив. Нічого не отримали і ті, хто підписали угоди обміну дачі на квартири. Хоча чутки розпускають активно. Наприклад, як вам  версія про те, що компенсація одній людині становить 900 тисяч доларів? Якби це будо правдою, тут би всі стали в чергу", - сказав Махов.

За словами юриста садів Владислава Воловика, навіть реальна виплата проблеми не вирішить. Все одно лишиться половина незадоволених на переселення дачників. Не кажучи вже про інші варіанти компенсації - ті ж ділянки на Горбачисі - черговий "пил в очі".

Водночас столична влада заявляє, що докладе максимум зусиль, щоб пришвидшити вирішення питань із землевласниками Русанівських садів та завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це повідомив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, наразі здійснюється доплата до компенсацій землевласникам, яким уже зроблено певні виплати раніше. Також профінансоване будівництво нових квартир для осіб, які надали згоду на компенсацію житловою площею, вже отримані певні свідоцтва на право власності. Перші компенсаційні квартири власникам дачних ділянок буде передано цього місяця.

Заступник мера відзначив, що наразі укладено 146 угод про надання компенсації, усі вони укладалися за принципом надання спочатку компенсації, а вже потім відселення.

"Ми також надіслали листи з пропозицією укладення мирової угоди власникам дачних ділянок, які досі не надали згоди на отримання компенсації та відселення. Якщо вони не згодяться добровільно вирішити це питання, ми звернемось до суду", - зазначив Басс. 

Заступник мера наголосив, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту є особливо важливим завданням, адже спорудження цього транспортного об'єкту дасть можливість суттєво покращити сполучення лівого та правого берегів Дніпра, щонайменше півмільйона мешканців Троєщини зможуть швидко та комфортно дістатися центру столиці.

"Ефект від будівництва мостового переходу кияни уже відчули, користуючись  мостом через Гавань, який є першою чергою зведення Подільсько-Воскресенського мостового переходу", - сказав Басс.

Однак, варто відзначити, що природоохоронна прокуратура не дозволить будувати дачі на місцевості, що належить до Дніпровського екологічного коридору і охороняється п'яти міжнародними конвенціями. То це що - чергова спроба під виглядом будівництва приховати колосальне нецільове використання грошей на міст?

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ