Столична влада вкотре пообіцяла збудувати "елітчикам" житло


Секція містобудівної ради Києва розглянула проект будівництва житлового будинку на 170 квартир на пр. Маяковського, 1-3, частину квартир якого буде передано постраждалим від афери компанії "Еліта Центр".

Згідно з проектом заплановано звести будівлю 12-24 поверхів із загальною площею квартир 11 тис. кв. м., повідомляє прес-служба КМДА. 

"У підземних поверхах планується організувати паркінг на 90 машиномісць, перший поверх займуть об'єкти громадського обслуговування, перелік яких погоджено з районною адміністрацією. Також проектом передбачено використання території біля озера, як рекреаційної", йдеться в повідомленні.  

На думку фахівців, будинок на даній території може бути побудовано, але в рамках проекту необхідно виконати схему транспортно-пішохідного обслуговування будинку та розміщення дитячих ігрових і спортивних майданчиків.

"У проекті запропоновано дитячі та спортивні майданчики розмістити за територією, що відведена замовнику. Але використання прибудинкових територій сусідніх житлових будинків суперечить нормативним вимогам", говориться в повідомленні.

Запропоноване рішення може бути реалізоване, якщо замовник вирішить питання довідведення земельної ділянки. Проект рекомендовано доопрацювати з урахуванням зауважень.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ