Міська влада "витіснить" маршрутки у наступному році


Перший заступник голови КМДА Денис Басс заявив, що столична влада не несе відповідальності за підняття цін на проїзд деякими приватними перевізниками, оскільки формує тарифи на проїзд лише у комунальних транспортних засобах, що передбачено постановою Кабміну.

Відповідна постанова не дає міській владі повноважень впливати на ціноутворення у сфері приватних перевезень, тому приватні перевізники не узгоджували нові тарифи на проїзд з міською владою, повідомляє прес-служба КМДА.

"Основний фактор, що впливає на ціноутворення у сфері перевезень, - вартість пального. За період 2005-2008 рр. ціна за 1 л. бензину зросла майже вдвічі: від 3,65 грн./л. до 6,30 грн./л. Натомість тарифи на проїзд у комунальному транспорті завдяки дотаціям міської влади залишилися стабільно низькими, більше того - найнижчими в Україні. Але ми не маємо права дотувати ще й приватних перевізників", - зазначив перший заступник мера.

Він наголосив, що нинішня ситуація з цінами на проїзд у приватних перевізників не має бути сюрпризом для Кабміну, коли у державі такі темпи інфляції.

"Київ, хоч і є економічним центром України, не може впливати на економічну ситуацію у державі в цілому. Адже ціни на проїзд ростуть не лише в Києві, але по всій державі. І це не лише вартість проїзду - це продукти харчування, послуги тощо. Ті темпи інфляції, які ми спостерігаємо зараз, призведуть до показника рівня річної інфляції 30,5%. Це вдвічі більше, ніж показник за минулий рік", - зазначив Басс.

За його словами, столична влада робить все можливе, щоб захистити киян від інфляції. Це і різноманітні соціальні програми, виплати та компенсації, і економічна політика загалом.

"Проблему з цінами на проїзд у громадському транспорті ми вирішуємо послідовно. Основним пріоритетом наразі є насичення рухомого складу громадського транспорту з метою витіснення приватних перевізників. Лише цього року ми уже придбали 115 нових автобусів та 19 тролейбусів, які замінили старий рухомий склад та наповнили існуючі маршрути", - сказав Басс.

Він також нагадав, що зараз підготовлено договір на поставку 80 автобусів надвеликої місткості довжиною понад 14,4 м. з низьким рівнем підлоги.

"Загалом цього року заплановано придбати 514 нових сучасних транспортних засобів. Наступного року ми плануємо повністю витіснити приватні маршрутки з міста. Київ - це європейська столиця, і громадський транспорт нашого міста на найвищому рівні відповідатиме вимогам Європи", - повідомив перший заступник голови КМДА.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ