БЮТ обурений, що Київрада розкидається землею


Депутати фракції БЮТ обурені спробою Київради передати "Київводоканалу" 32 га землі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби фракції.  

Як відомо, 2 вересня 2008 року постійна комісія Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури прийняла рішення про передачу 32,307 га землі "Київводоканалу" для "будівництва та експлуатації адміністративно-виробничих будівель для обслуговування водопровідних мереж районів".

"БЮТ здивований обсягами територій, які команда Черновецького готова віддати "Київводоканалу", та методом їх передачі. Це 23 ділянки у різних районах міста, це 16 га землі вільної від капітальної забудови", йдеться в повідомленні.

"Якщо продати ці 16 вільних від забудови ділянок через аукціони - як того напряму вимагають Земельний кодекс та 82 ст. Закону про держбюджет-2008 рік - київська громада отримає щонайменш 370 мільйонів гривень", - заявив член фракції БЮТ, перший заступник голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Анатолій Шевченко.

"Наприклад, майже 5 гектарів (4,951га) на вул. Милославській Київрада готується передати "Київводоканалу" "для будівництва водопровідної насосної станції "Троєщина-2" та житлового комплексу" - йдеться у документах комісії.

"З таким рішенням ми потрапимо до Книги рекордів Гіннеса! Київрада намагається без проведення аукціонів віддати "Київводоканалу" 32 гектари землі. Але ж ми більше не маємо права ухвалювати подібних рішень. Київводоканал стає суто комерційною структурою. За це проголосувала  Київрада на своєму останньому засіданні", - наголосив Шевченко.

Проти рішення земельної комісії про передачу 32 га землі "Київводоканалу" проголосували усі члени комісії від фракції БЮТ (3 особи). Решта присутніх депутатів інших фракцій - 10 "за", 1 "утримався".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ