Черновецький склав план знищення 5 районів Києва



Фото з сайту КМДА
Мер Києва Леонід Черновецький пропонує Київській міській раді реорганізувати 10 районів столиці в 5.

Про це сказано в проекті рішення Київради про адміністративно-територіальний устрій Києва, повідомляють "Українські Новини".

"Створити в м. Києві п'ять районів і присвоїти їм такі назви: Дарницький, Деснянський, Оболонський, Печерський, Солом'янський", - сказано в проекті.

Таким чином, пропонується ліквідувати Дніпровський, Шевченківський, Подільський, Голосіївський і Святошинський райони.

Проект також передбачає створення КМДА комісії з питань адміністративно-територіального устрою Києва за участю депутатів Київради. Крім того, Київміськадміністрація має визначити межі нових районів і подати їх на затвердження Київради.

Проект передбачає вирішення Київрадою питань передачі коштів, матеріально-технічних та інших ресурсів, необхідних для здійснення органами самоорганізації населення окремих повноважень органів місцевого самоврядування.

При цьому в проекті зазначається, що депутати райрад, обрані на виборах у березні 2006 року, будуть здійснювати свої повноваження в межах багатомандатних виборчих округів, за якими вони обрані, у складі райрад.

Проект також передбачає доручення мерові Києва вирішити питання щодо ліквідації до 1 січня 2009 року районних держадміністрацій і галузевих органів державної виконавчої влади в районах, які ліквідуються.

Мер також повинен вирішити питання щодо створення відповідних районних підрозділів державної влади у створених районах і призначення їхніх керівників. Комісія Київради з місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики має намір розглянути цей проект на своєму засіданні 3 вересня.

Як відомо, раніше Черновецький заявив про намір запропонувати Київраді розглянути питання про скорочення кількості районів у столиці.

Він вважає, що 10 районів міста треба розформувати таким чином, щоб приєднати до благополучних районів ті, керівники яких не справляються зі своїми обов'язками.

Голова фракції блоку свого імені в Київраді Віталій Кличко впевнений, що ліквідація деяких районів ініціюється мером для одержання можливості впливати на розподіл їх ресурсів - майна й землі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ