У Кличка знають, як захистити киян від зазіхань мера



Фото www.2000.net.ua
Щоб зупинити незаконний продаж комунального майна, Блок Кличка ініціює формування реєстру столичних підприємств, що не підлягають приватизації, а їх майно не передається у заставу.  

Відповідний проект рішення вже підготовлений до розгляду у Київраді, повідомляє пресс-служба Блоку.

Депутати вважають незаконним масштабний розпродаж 35 комунальних підприємств, який на минулому тижні розпочала  Київрада.

"Майно столиці від зазіхань команди мера охороняється низкою Законів України, а саме: Закони України "Про приватизацію державного майна", "Про оренду державного та комунального майна", "Про заставу", говориться в повідомленні.

За словами депутатів, ці закони чітко визначають ряд об'єктів комунальної власності територіальної громади (в т.ч. і міста Києва), які не підлягають приватизації та не можуть бути передані в заставу. Зокрема, не може бути приватизований метрополітен та міський електротранспорт.

Блок Кличка вимагає від Київради  скасувати незаконні рішення сесії від 28 серпня та повернути київській громаді підприємства, вартість активів яких перевищує декілька мільярдів гривень.

Депутати переконані, що це дозволить ефективно керувати комунальним господарством та уникнути ситуації, коли приватні комунальні підприємства однією рукою постійно  і безконтрольно викачуватимуть з міського бюджету дотації, а іншою - підвищуватимуть тарифи на послуги ЖКГ.

У Блоці заявляють, що маючи реєстр столичних підприємств, зможуть уберегти громаду столиці від подальших зазіхань та розкрадання  командою мера.

"Ми також не виключаємо варіантів звернення до суду у разі відхилення запропонованого проекту, адже ситуація що склалася з відчуженням майна громади на останній сесії, прямо порушує права киян та ряд законодавчих актів", - заявляють у Блоці Кличка.

Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ